Çevre Yönetimi Komisyonu'nun 07.06.2023 Çarşamba tarihli toplantısı, Rektör Yrd. Sn. Prof. Dr. Murat TAŞAN Hocamızın Başkanlığında, saat 10:00 da çevrimiçi olarak gerçekleştirilmiştir. Toplantıya komisyon üyelerinin temsil edici çoğunluğu katılmıştır. Toplantıda, aşağıdaki gündem maddeleri görüşülmüş ve kararlar alınmıştır;

  •     Çevre Yönetim Sistemi başlığı altında; Üniversitemiz Çevre boyutları Değerlendirme ve Çevre Etki planı hazırlama prosedürünün son durumu hakkında ve Çevre Yönetiminde "Hedeflenen Performans Değerleri" nin güncellenmesi hakkında görüşüldü. İlgili alt çalışma gruplarının oluşturulması süreci ile eşzamanlı olarak çalışmaların tamamlanmasına karar verildi.
  •    Atık Yönetimi başlığı altında; Atık yönetim süreçlerinin iyileştirilmesi ve eğitimlerin planlanması hususlarında görüşüldü.
  •    Sürdürülebilirlik Başlığı altında; Sürdürülebilir Kampüs çalışmalarının planlanması, ilgili alt çalışma gruplarının oluşturulması hakkında görüşüldü. Sürece katılımın sğalanması ve farkındalığın artırılması amacıyla gerçekleştirilebilecek faaliyetler hakkında görüşüldü. Eşzamanlı olarak, Üniversitemiz Green METRIC Uluslararsaı endeksine başvuru sürecinin planlanması hususunda görüşülerek karar verildi.
  • 5-9 Haziran Türkiye Çevre Haftası kapsamında bu yıl ve gelecek yıllardadüzenlenebilecek etkinlikler hakkında görüşüldü.

          Alınan kararlar ve güncel gelişmelere uygun olarak, Çevre Yönergesi güncelleme çalışmalarının planlanması hakkında görüşülerek toplantı sonlandırıldı.