T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Türkiye Çevre Ajansı, üniversitelerdeki Sıfır Atık uygulamalarının incelenmesi, mevcut durum tespitinin yapılması ve edinilen bilgiler kapsamında yapılacak çalışmalara ve planlamalara yol göstermesi amacıyla Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesini ziyaret etti. Çevre Yönetimi Komisyonu ile ve Birim Çevre Komisyonu üyelerinin katılımıyla toplantılar ve saha ziyaretleri gerçekleştirildi.

 

 

Düzenlenen toplantıya NKÜ Rektör Yardımcısı ve Çevre Yönetimi Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Bülent EKER, Türkiye Çevre Ajansından Mühendis Hüseyin ILGAZ ve Ayşe BODUR, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünden Mühendis Gülşen TEKİN ve Ozan Çağlar ÇAĞLAYAN, NKÜ Çevre Yönetimi Komisyonu Üyesi Arş. Gör. Dr. Can Burak ÖZKAL, İSG Koordinatörü Öğr. Gör. Metin TAŞKIN, Strateji Geliştirme Daire Başkanı Arzu ALKANAT, İdari Mali İşler Daire Başkanlığı Şube Müdürü Mehmet ASLAN, Peyzaj Yüksek Mühendisi Ayten ÖZYAVUZ, Eğitim Araştırma Hastanesi Müdür Yrd. Burhan BAŞKAHYA, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığından Hasan KIYAK, Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi Öğr. Gör. Ayşenur ÖZVARDARLI, Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezinde görevli Hemşire Hasibe ŞIK ve Strateji Geliştirme Daire Başkanlığından Şube Müdürü Zerrin MERCAN katıldı.

Üniversitemizde yürütülen Sıfır Atık ve Atık Yönetimi faaliyetleri, planlama uygulama aşamalarında yapılabilecek iyileştirme çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulunulan toplantıda, bilişim teknolojilerine entegrasyonun, veri toplanması ve yönetiminin önemi hakkında görüşüldü. Türkiye Çevre Ajansı yetkilileri tarafından, Türkiye genelinde uygulaması yaygınlaştırılmakta olan depozito uygulaması ve kapsamı hakkında bilgilendirme yapıldı. Atıkların kaynağında ayrı toplanması kapsamında; yerleşke genelinde 4’lü ayrıştırmaya geçiş sürecine ilişkin öneriler alındı.

Toplantının ardından, Türkiye Çevre Ajansının talep ettiği biçime uygun olarak NKÜ Çevre Yönetimi Komisyonunca hazırlanan rapor kılavuzluğunda yerleşke genelinde saha ziyaretlerine geçildi.

Saha ziyaretlerinin ardından kapanış toplantısı yapıldı. Toplantıda, ziyaretlere ilişkin genel bir değerlendirme yapılarak görüş ve öneriler paylaşıldı. Çevre Komisyonu Başkanlığı tarafından Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinin ülkemizde yürütülmekte olan Sıfır Atık faaliyetlerine destek vermesinden ve lokomotif üniversiteler arasında olmasından duyacağı memnuniyet dile getirildi.